Symtom och diagnos
Början
Användningstatistik exempel
Sjukdomar
Terapier
Medicinalväxter
Ofta söker
Medicinska sök
Medicinsk ordbok
Hälsosajter
Frågor och svar
Reklam

Rapporterade fall "Neuroepiteltumörer"
(Översatt från engelska av Microsoft)

Filtrera efter sökord:



Filtrera dokument. Snälla, vänta ....

1/30. Gamla och nya hjärtinfarkt av ett epiploic bihang: ultraljud mimicry av blindtarmsinflammation.

    Epiploic appendagitis är en självläkande sjukdom. Beroende på dess läge, kan man simulera nästan något akut buk villkor. Ultraljud och beräknade tomographic (CT) funktioner är karakteristiska, aktivera klar diagnos och att förhindra en onödig laparotomy. Vi beskriver en patient med akut buk smärta i höger nedre kvadrant, som en kombination av en gammal och färsk infarkt av ett epiploic bihang simulerade blindtarmsinflammation på ultraljud. Efterföljande CT undersökning gjort rätt diagnos.
- - - - - - - - - -
ranking = 1
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

2/30. Bäckenhålorna böld i andra halvan av graviditeten efter äggcellsdonationer hämtning för in vitro-befruktning: mål betänkande.

    Vi beskriver ett mycket sent uttryck för bäckenhålorna bölder efter äggcellsdonationer hämtning för in vitro-befruktning (IVF). I en twin graviditet som uppnått efter intracytoplasmic spermie injektion, uppstod sprängning av bilaterala äggstockscancer bölder i slutet av det andra kvartalet. En akut laparotomy var nödvändigt på grund av en akut buk. Denna komplikation ledde till allvarliga mödrar och nyfödda sjukhusvård, prematur födelse och neonatal död. Den ovanliga förekomsten av akut buk i samband med graviditet på grund av att bäckenhålorna infektion och ospecifika symptom på en bäckenhålorna böld efter äggcellsdonationer hämtning för IVF diskuteras.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

3/30. Perforering på grund av att ileocekala tuberkulos.

    En 40-årig manlig patient upptogs i den Intensive Care enheten med komplicerade pulmonell tuberkulos. Efter 4 dagar utvecklade han en akut buk med fri luft som visade på vanligt buken filmer. En laparotomy utfördes och en ileal perforering konstaterades, beläget strax före ileocekala ventil. En rätt hemicolectomy genomfördes och resected exemplaret var skicka för ytterligare patho-anatomisk undersökning. Vår misstanke om ileocekala perforering på grund av att tuberkulos har bekräftats. Trots ytterligare omfattande medicinsk behandling dog patienten 15 dagar efter upptagande till sjukhuset. Vid obduktionen bekräftades dödsorsaken är på grund av att fulminant pulmonell tuberkulos.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

4/30. Perifera primitiva neuroectodermal tumör av små tarm tarmkäxet: fall visar perforering vid insjuknandet.

    Ett fall av perifera primitiva neuroectodermal tumör av små tarm tarmkäxet med en ovanligt kliniska utbrott rapporteras. En 40-årig man lades in på sjukhus på grund av akut svår buken smärta. Bröströntgen visade ett fri luft tecken nedanför mellangärdet. Vid akut kirurgi var en massa mäta 11.0 x 8.0 cm med perforering ligger i regionen jejunal kröslymfknutor. Histologiskt bestod resected lesion av hushållens små runda celler som bildar misslyckade Homer Wright Rosetter. Vissa av cellerna i spindel-formad visade perivascular pseudorosettes. Immunohistochemical studie visade att tumör cellerna uttryckt positivitet mot CD99 (MIC2), neuron-specifikt Enolas, synaptophysin och vimentin. Författarnas kunskap är detta den första dokumentationen för perifera primitiva neuroectodermal tumör av små tarm tarmkäxet med perforering vid insjuknandet.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

5/30. Vuxna wilms tumör presentera som akut buk med förhöjda serum laktat dehydrogenas-4 och -5 isoenzymer: mål betänkande.

    Wilms' tumör, en embryonala neoplasm, är den vanligaste renal tumör i barndomen men är sällsynta hos vuxna. prognos av vuxna wilms tumör är sämre än pediatrisk wilms tumör. Preoperative diagnos av vuxen Wilms' tumör är mycket svåra att göra eftersom bildframställning diagnosmetoder, såsom intravenösa pyelography, beräknade tomografi, ultraljud, renal angiografi och kärnmagnetisk resonans imaging, bara bekräfta förekomsten av en renal massa. Diagnos beror vanligtvis på histologiska egenskaper såsom förekomst av blastemic, epitelial och mesenchymala komponenter. En 27-årig kvinna presenteras med akut buk och med förhöjda serum laktat dehydrogenas (LDH) vid 212 U/l (normala arbetsområde: 47-140), och 2 av 5 LDH isoenzymer, nämligen LDH-4 till 13,6 procent (normala arbetsområde: 6,8% - 10,2%) och LDH-5 till 20% (normala arbetsområde: 6,5% - 9,7%). I denna patient, steg I Wilms' tumör förvaltades av radikala nephrectomy. Halterna av LDH återvände till sitt normala utbredningsområde. Sammanfattningsvis bör möjligheten till Wilms' tumör betraktas i fall av akut buk med en renal massa hos unga vuxna. serum LDH och dess isoenzymer, LDH-4 och LDH-5, kan användas som tumör markörer för differentialdiagnos eller övervakning av behandling reaktion.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

6/30. Laparoscopically behandling av akut buk i systemisk lupus erythematosus.

    Förekomsten av buken smärta hos patienter med systemic lupus erythematosus (SLE) är mycket hög. De flesta patienter kräver inte kirurgisk behandling (serositis). Vissa fall såsom blindtarmsinflammation, perforerade ulcer, gallblåseinflammation eller sällan, intestinala hjärtinfarkt är kirurgiska. Differentialdiagnos är svårt, delvis på grund av att noninvasive undersökningar inte ger tillräckligt bevis för att utesluta en diagnos. Å andra sidan hos patienter med SLE som har akut buk, är det farligt att dröjsmål kirurgi genom att försöka konservativa terapi. I själva verket har en bättre överlevnad som associerats med tidig laparotomy. Vi rapportera fall av akut buk i patienten drabbats av SLE, där det diagnostiska problemet var löst med laparoskopi och behandling biträddes laparoscopically. En 45-årig kvinna med en 25-årig historia av SLE var upptagna med buken smärta och feber. Hennes fysisk undersökning visade en smärtsam rätt iliaca fossa med rebound ömhet. Hennes WBC antal var normal. Bukfetma röntgenbild, ultrasonography, paracentesis och peritoneal lavage lämnade en diagnos. En diagnostisk laparoskopi utfördes, visar segmentary små tarm nekros. Anskärning av webbplatsens umbilical port utvidgades så att en liten laparatomy och en liten tarm samband utfördes. Histopatologisk fyndet var "leucocytoclasic vaskuliter, med hjärtinfarkt av intestinala väggen." Patienten återhämtade sig uneventfully. Sammanfattningsvis visar betänkandet mål att akut diagnostiska laparoskopi är möjligt och användbart för akut buk i SLE. För närvarande är kunde denna diagnostiska möjlighet anses tekniken med val i dessa fall delvis eftersom, när så behövs det också kan tillåter mini-invasiv behandling terapi.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

7/30. Laparoscopic hantering av colonoscopic perforeringar.

    Colonic perforering är en farlig komplikation av koloskopi, både diagnostiska och terapeutiska, och dess förvaltning har blivit kontroversiellt. Frågan om konservativa vs operativ behandling är fortfarande under debatten. Trots de senaste expansion och bred acceptans av laparoskopi av kirurger, genomförbarheten av denna teknik som ett sätt att behandla buken nödsituationer också ifrågasatts. 575 patienter upptagna till vår institution för buken nödsituationer mellan 1993 och 1998, behandlades 365 via en laparoscopic strategi. Två av dessa patienter behandlades för colonoscopic perforeringar, ett efter ett diagnostiskt förfarande och ett efter ett förfarande för avgörande. Vår teknik sysselsätter en öppen umbilical hållning med två andra trocars som infördes i rätt iliaca fossa och vänstra flanken. I det första fallet misstänktes en diverticular perforering av subperitoneal rektum. Buken var copiously bevattnade med saltlösning och kunskapsflykt var kvar i bäckenet. I andra patienten hittades lokaliserade bukhinneinflammation i den vänstra iliaca fossa på grund av att en microperforation av sigmoid kolon. det reparerades med en enda resorberbara suture. Postoperativa kursen var utmärker i båda fallen. Hos patienter med en akut buk på grund av att en postcolonoscopy perforering anser vi det laparoscopic tillvägagångssättet genomförbart och säker i erfarna händer. det möjligt för oss att undvika en onödig laparotomy och andra tidskrävande och dyra diagnostiska undersökningar. Denna strategi utgör ett utmärkt sätt att hantera denna typ av akut buk situation.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

8/30. Förändringar i splenoportal axel kaliber och flödet i en patient påverkas av ärftliga angioedema.

    Författarna beskriver ett fall av ärftliga angioedema kännetecknas av buken smärta åtföljs av ascites. (USA) ultraljudsundersökning utförs efter akut buk attack underförstådda förekomsten av ökade splenoportal axel kaliber och minskade blodflödet. Enligt författarna, får detta bekräfta C1-inhibitor brist inducerad ödem som kan skapa stora haemodynamic engagemang också av buken fartyg patogena roll. AMERIKANSKA resultaten av transienta utseende, särskilt samband med den särskilda behandlingen kan hjälpa läkare att tidig diagnos och undvika farliga invasiva procedurer som härrör från felaktiga diagnostisering av akut buk.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

9/30. Otraditionella glukos delvis jäst actinomycetes som mänskliga patogener. Del I: Actinomyces naselundii som en orsak till buken actinomycosis.

    Actinomyces naeslundii bevisades som primära patogener för en fulminant buken infektion av en 74 år gammal kvinna. Actinomycosis baseras på direkta microscopical resultaten av microgranules i var preliminära diagnosen bekräftade resultaten av odling och kasuistik dessutom. Fallet var en typisk kurs för actinomycosis och penicillin följande kirurgi var livets spara effekt för patienten som ogillades asymtomatiska efter 55 dagar sjukhusvistelse. Actinomycotic microgranules var visat i var från naturlig smitta och experimentellt infekterade möss och orsakande agens Actinomyces naeslundii TR 91/67 definierades. Trots detta drogs slutsatsen att dom av patogenicitet Actinomyces naeslundii och de andra medlemmarna i gruppen heterogen etiologiska agens av mänskliga actinomycosis fortfarande är en fråga om delikatess i alla faktiska fall av deras isolering. I praktiken dock kan presumtion om actinomycotic etiologin av ett verkligt angrepp stödjas i efterhand av den dramatical effekten av penicillin utan hänsyn till förekomsten av samtidiga mikroflora inte nödvändigtvis känslig för penicillin.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,75
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)

10/30. akut buk i en 15-årig patient med peutz-jeghers syndrom. Kirurgisk strategi.

    peutz-jeghers syndrom (PJS) naturliga historia kännetecknas av mag komplikationer (ocklusion, invagination eller blödning), ofta den första kliniska manifestationen i unga patienter. Kirurgisk behandling består av behandla komplikationen, utforska tarm och städa ur alla polyps att förhindra ytterligare krisinsatser med korta mellanrum. För detta ändamål har både de laparotomic och laparoscopic strategierna lagts fram, särskilt i unga patienter. En 15-årig flicka upptogs för undersökning av colicky buk smärtor. När hon var 5 år gammal, har PJS diagnostiserats. För tillträde till vår avdelning genomgick patienten akut esophagogastroduodenoscopy och koloskopi, både negativ. 24 Timmar efter upptagande bukhinneinflammation utvecklats. Med tanke på hennes kliniska historia, avvisade vi den laparoscopic strategi föreslås på införsel och beslutade för en öppen laparotomy. Laparotomy lämnas en lång jejunoileal invagination som orsakat irreparabla blodproppsorsakad skador av tarm. Vi resected omkring 130 cm i ileum och gjorde en slutpunkt-till-slutpunkt ileocekalklaffen-ileal Anastomos. Noggranna palpation och genomlysning av de kvarvarande tarm identifierat några andra polyps. I unga patienter med akut buk och bevisad eller misstänkt PJS i stället för laparoskopi är öppen laparotomy ett unikt tillfälle att utforska den resterande tarm grundligt, manuellt och, om möjligt, endoscopically.
- - - - - - - - - -
ranking = 0,25
keywords = mic
(Clic here for more details about this article)
(Översatt från engelska av Microsoft)| Nästa ->


Lämna ett meddelande eller en bild om "Neuroepiteltumörer" eller ange ett forum:



Senaste uppdateringen: April 2009
Statistik